Når det kommer til fremtiden, eller hva som kommer til å bli utviklet av teknologi fremover i tid, er det vanskelig å si hva som blir løsningene for å møte det økende energibehovet i verden. Det som i dag gjelder som velfungerende løsninger, er ikke sikkert vil være godkjent om noen år. Teknologiske fremskritt kan ta tid, men de kan gi uante muligheter som vi ikke ser i dag. Det er ikke slik at generell teknologi for solcellepaneler og lignende er utdaterte, noe som viser at teknologien har hatt en stormende utvikling . Det kan være viktig å forsøke å senke prisene, slik at flere vanlige folk har mulighet til å installere solceller i sine hjem.

Men fremover så kommer vi kanskje til å få solvinduer. Ja, det betyr at de vinduene du ser på bygninger blir byttet ut med solceller i form av vinduer. De er laget for å ta i mot solstrålene og dets energi for å omgjøre det til elektrisitet. Det høres ganske utrolig ut, men er noe som allerede eksisterer. Man beholder funksjonen til vinduer, samtidig som man generer strøm fra dem. “Enkelt”, men utrolig smart. Og det som er det beste med det er at du ikke nødvendigvis behøver å bytte ut vinduene, siden de passer til bortimot alle typer av vinduer. Jo raskere denne teknologien blir implementert i vanlige husholdninger, jo bedre er det.

Solenergi i transportsektoren er også noe nytt, og det var først i 2013 at den første bussen som kjørte kun ved hjelp av solceller. Målet er at også flyindustrien skal følge etter. Det er allerede gjort forsøk med blant annet Solar Impulse 2, som fløy rundt kloden kun med solenergi. Det å kunne erstatte dagens fly med noe slik, ville bety enormt for drivhuseffekten disse påfører. Det kan ta litt tid før det vil bli vanlig i flytrafikken, men myndighetene har mål om å implementere slike fly innen 2040. Det er fornybar energi, da man ikke behøver å bruke drivstoff. Kanskje vil man se at prisene går ned også?

En av de mer ekstreme og kanskje gøyale variantene av bruk av solenergi er solmote. Det høres litt rart ut, men det går ut på å lage klær som kan produsere elektrisitet selv, men ikke veldig mye elektrisitet. Ikke slik at det er farlig, men nok til at du kan lade telefonen din. Det høres utrolig ut, men det er faktisk flere designere og selskap som holder på å utvikle dette i dag. I denne verden hvor folk må ha sine telefoner og må være “pålogget” hele tiden, så kan dette være en genial ide. Det handler mest om å klare å overbevise kunder til å kjøpe noe som gjør at du har elektrisitet til å lade mobiltelefonen, smartklokke også videre.

Men det er utrolig fascinerende å se hvordan man forsøker å utvikle dette, og det er nok ikke lenge til før dette er standarden som vi ser over hele verden. Gøy blir det uansett å følge med på den teknologiske utviklingen.