Alt ligger til rette for at solcellepaneler i tilknytning til hus og hytter kan bli fremtidens store vinner når det kommer til konkurransen om billigere strøm og å utnytte naturlig sollys på en effektiv og god måte. I dag utgjør markedet for solcellepanel omtrent en prosent av hele strømbehovet i verden. Dette sier mye om at solcellepaneler absolutt er på vei inn i markedet. Nye oppfinnelser og fiffige nye typer solcellepaneler som virkelig er effektive med tanke på å samle inn energien fra sollyset som omgir oss hver eneste dag, blir en stadig viktigere del av verdens energimiks.

De nyeste og mest effektive solcellepanelene på markedet

De nyeste og aller beste solcellepanelene som finnes idag er nylig blitt utviklet. Denne typen solcellepanel kalles tynnfilmsolceller, og er en ekstremt tynn film som fanger opp sollyset på en meget god måte. Denne nye teknologien er allerede er spådd en lysende fremtid. Mye av grunnen til populariteten bunner i at denne filmen er supertynn og kan bøyes og tøyes i det uendelige, i tillegg til at den kleber seg meget lett til husveggen og vil her absorbere mye av sollyset som blir reflektert på husets vegger. Allsidigheten til tynnfilmsolcellepaneler er uslåelig på grunn av bøyeligheten og vil derfor egne seg svært godt både på husveggene utenpå huset ditt men også utenpå for eksempel biler, båter og fly, i tillegg til mye annet. Det er også lett å tenke seg hvorfor tynnfilmsolceller da er blitt så utrolig populære både her i vesten men også i USA og i Kina. Markedet er iferd med å eksplodere rett og slett.

Fleksible solceller

Det finnes også en annen type solceller som kommer til å bli neste generasjons solcellepanel og det er en splitter ny type solcellepanel som er iferd med å bli utviklet. Denne typen solcellepanel er nesten usynlig, som glass, og behøvde mye forskning før den kunne bli videre bearbeidet i Skandinavia. Gjennomsiktig solcellepaneler kan være meget effektive når de blir benyttet utenpå vinduer i leiligheten, men kan også benyttes utenpå mobiltelefonen, slik at mobiltelefonen enten går bare på strøm fra solcellepanelet, eller som et supplement til vanlig lading. Uansett så vil den nye generasjonen med solcellepanel benytte seg av utrolig avansert teknikk basert på nanoteknologi.

Norge i førersetet innen ny teknologi

Norge og resten av Skandinavia ligger helt fremst i utviklingen av denne nye og avanserte teknologien. Materialene vil også være 100 prosent miljøvennlige og føyer seg dermed inn i den grønne og bærekraftige utviklingen. Verden vil behøve mye grønn energi på grunn av at man snart er tom for fossile brennstoff, men også på grunn av at vår generasjon og generasjonene som kommer etter oss er mye mer miljøbevisste og vil kreve grønn energi i mye større grad. Utviklingen som pågår nå innen teknologi er meget spennende og blir drevet fremover av mange land. Norge har avanserte laboratorier og er ressurssterke når det kommer til teknologi og det å satse tungt på forskning, så vi kommer til å se mye spennende i tiden fremover.